Sutra potpisivanje Sporazuma o otvaranju fabrike "Benetton" u Nišu

Bez autora
Jan 30 2011

Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić, predstavnici kompanije "Benetton" i grada Niša potpisaće u ponedeljak, 31. januara 2011. godine, sporazum o otvaranju fabrike "Benetton" u Nišu. Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, visina investicije iznosiće 43,2 miliona evra, a država će taj projekat podržati sa 9.000 evra po svakom novozaposlenom radniku. Fabrika "Benetton" planira da u naredne četiri godine zaposli 2.700 ljudi. "Benetton" planira da pokrene proizvodnju u objektima niške fabrike "Niteks", a plan je da u Niš dovede i svoje prateće dobavljače. Tako će "Niteks" ponovo postati vodeći tekstilni centar u Srbiji. Takođe, predviđena je i saradnja sa domaćim kompanijama koje mogu da odgovore standardima "Benetona".

Sutra potpisivanje Sporazuma o otvaranju fabrike "Benetton" u NišuPotpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić, predstavnici kompanije "Benetton" i grada Niša potpisaće u ponedeljak, 31. januara 2011. godine, sporazum o otvaranju fabrike "Benetton" u Nišu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, visina investicije iznosiće 43,2 miliona evra, a država će taj projekat podržati sa 9.000 evra po svakom novozaposlenom radniku. Fabrika "Benetton" planira da u naredne četiri godine zaposli 2.700 ljudi.
 
"Benetton" planira da pokrene proizvodnju u objektima niške fabrike "Niteks", a plan je da u Niš dovede i svoje prateće dobavljače. Tako će "Niteks" ponovo postati vodeći tekstilni centar u Srbiji. Takođe, predviđena je i saradnja sa domaćim kompanijama koje mogu da odgovore standardima "Benetona".
 
"Benetton" je porodična kompanija osnovana 1965. Godine, a danas je jedna od najvećih kompanija iz oblasti modne tekstilne industrije. Ona je prisutna u 120 zemalja širom sveta. Osnovna delatnost kompanije je proizvodnja modne odeće kroz brendove "United colours of Benetton", "Sisley" i "Playlife". "Benetton" proizvodi više od 150 miliona odevnih predmeta godišnje i ima trgovinsku mrežu od oko 6.000 najsavremenijih butika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik